Op vakantie? Pas op inbrekers

Ga jij binnenkort op welverdiende vakantie naar het buitenland? Of in Nederland, dat kan natuurlijk ook. Als je maar tot rust komt. Vakantie betekent vaak dat je een week of twee van huis bent, zonder dat er iemand thuis is. Dit is dan ook hét moment voor inbrekers om hun slag te slaan. Die welverdiende rust is snel verloren wanneer je thuis komt en erachter komt dat iemand als je waardevolle spullen heeft meegenomen. In dit artikel lees je een aantal tips voor preventie van inbrekers tijdens de vakantieperiode.

Beveiliging

Misschien wel het allerbelangrijkste aspect, ook buiten de vakantieperiodes om: beveiliging van je huis. Denk hierbij allereerst aan een goed werkend alarmsysteem. Dit is ontzettend belangrijk om inbrekers weg te houden. Daarnaast kan je ook denken aan extra sloten of anti-inbraakstrips om inbrekers minder kans te geven om binnen te komen. Ook kun je kiezen voor het ophangen van beveiligingscamera’s. In combinatie met een goed werkend alarmsysteem weet je vrijwel zeker dat er niemand je huis binnen kan komen.

Caravan of camper

Dit is een veel voorkomend probleem waar weinig mensen rekening mee houden. Vlak voordat iemand op vakantie gaat, staat de camper of caravan een aantal dagen voor de deur tijdens het inladen. Natuurlijk erg handig, maar op deze manier kunnen inbrekers heel duidelijk zien dat je van plan bent om binnenkort op vakantie te gaan. Hou hier dus rekening mee, want op die manier geef je inbrekers tips wanneer ze het beste naar binnen kunnen.

Social media

Ook dit hoor je steeds vaker. Opzich ook niet heel gek, want tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone met social media. Denk goed na voordat je op social media zet dat je op vakantie gaat, want ook op deze manier laat je iedereen weten dat voor een bepaalde periode niemand in jouw huis te vinden is. Inbrekers van tegenwoordig hanteren deze methode steeds vaker, omdat zij dan precies weten wanneer ze ongestoord te werk kunnen gaan.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.