Jouw motor verzekeren in vijf eenvoudige stappen

Op het moment dat je eender welk gemotoriseerd voertuig aankoopt dien je er rekening mee te houden dat deze op gepaste wijze moet worden verzekerd. Dat geldt ook voor een motor. Voor een motor verzekeren geldt net zoals bij een auto dat je rekening moet houden met het bestaan van tal van verschillende mogelijkheden. Dit betekent dat je genoegen kan nemen met de gewone WA-verzekering, maar daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor het afsluiten van een meer uitgebreide verzekering zoals bijvoorbeeld een WA+ beperkt of een WA+ volledige cascoverzekering. Wil jij ook graag ontdekken hoe je het beste jouw motor kan verzekeren? Dan is het altijd interessant om even de vijf stappen door te nemen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

Stap 1: Bepaal voor jezelf wat je verwacht van je motorverzekering?

Je motor verzekeren is natuurlijk iets wat je niet elke dag zal doen. Bovendien spreekt het ook voor zich dat er natuurlijk best bepaalde kosten aan verbonden zijn. Omwille van al deze verschillende redenen is het van belang om voordat je een bepaalde verzekering af gaat sluiten even grondig voor jezelf een aantal zaken of eisen op een rijtje te zetten. Concreet betekent dit dat je even voor jezelf een beeld zou moeten creëren van wat je verwacht van jouw motorverzekering. Denk hierbij dan uiteraard in het bijzonder aan de dekkingen die ze moeten hebben, maar denk bovendien ook na over de premie die je bereid bent om te betalen. Voor heel wat mensen geldt dat ze een dergelijk vooronderzoek niet doen wat dan helaas resulteert in het afsluiten van een verkeerde verzekering.

Stap 2: Vergelijk de verschillende motorverzekeringen op de markt

In lijn met bovenstaande ligt ook de tweede stap die genomen dient te worden met betrekking tot je motor verzekeren. Wat deze tweede stap betreft moet er rekening worden gehouden met het vergelijken van de verschillende motorverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Daarbij geldt dus in het bijzonder dat je een vergelijking dient uit te voeren tussen de WA-verzekering, de WA+ beperkt cascoverzekering en de WA+ volledige cascoverzekering. Dat is echter niet alles. Uiteraard zal deze vergelijking in eerste instantie voor een groot deel bepalend zijn voor de manier waarop je, je motor gaat verzekeren, maar er is meer. Er zijn immers ook aanvullende verzekeringen.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit de hierboven aangehaalde drie verschillende soorten motorverzekeringen is de tijd rijp om ook meteen even te kijken naar de aanvullende polissen die er bestaan. Zo is er bijvoorbeeld de rechtsbijstandsverzekering, maar wat daarenboven ook te denken van de verzekering voor opzittenden? Voor deze verschillende aanvullende dekkingen geldt dat ze voor heel wat mensen de moeite meer dan waard kunnen zijn om te overwegen. Let wel, veel hangt uiteraard af van bijvoorbeeld hoeveel kilometers je op jaarbasis aflegt met jouw motor.

Stap 3: Bekijk welk eigen risico voor jou interessant is

Een zeer belangrijk aandachtspunt dat in de praktijk bij een motor verzekeren helaas niet zelden over het hoofd wordt gezien heeft betrekking tot het eigen risico dat geldt voor deze verzekering. Voor een groot aantal mensen geldt in de praktijk dat ze niet stil blijven staan bij dit onderdeel van hun verzekering. Toch is ze wel degelijk ongelofelijk belangrijk. Dat zelfs omwille van verschillende redenen. Niet alleen beïnvloedt het eigen risico namelijk het bedrag dat je bij schade zelf moet ophoesten, daarnaast kan ze ook de premie van je motorverzekering zowel verhogen als verlagen. Hoe dan ook is het zeker de moeite waard om bij het afsluiten van een motorverzekering altijd even de nodige aandacht te besteden aan het eigen risico dat (mogelijks) wordt gehanteerd.

Stap 4: Controleer grondig alle polisvoorwaarden

Vooraleer definitief over te gaan tot de keuze voor je motor verzekeren is het nog van belang om even extra grondig de geldende polisvoorwaarden te controleren. Het is namelijk best mogelijk dat er bijvoorbeeld sprake is van een tijdelijke aanbieding die is georganiseerd door de verzekeraar in kwestie. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar dan wel op voorwaarde dat de premie niet na afloop van die promotieperiode plots aanzienlijk de hoogte in gaat. Dat komt in de praktijk helaas niet zelden voor, dus daar zal je zeker en vast wel de nodige aandacht aan moeten besteden.

Het nog één keer extra grondig controleren van de polisvoorwaarden bij je motor verzekeren is eveneens belangrijk om na te gaan of je mogelijks niets over het hoofd hebt gezien. Misschien heb je bijvoorbeeld wel degelijk behoeften aan een bepaalde dekking die niet standaard inbegrepen is in de verzekering die je voor je motor gaat afsluiten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je toch nog een beetje extra zal willen sleutelen aan het eigen risico dat van toepassing is. Hoe dan ook, nog even extra grondig de geldende voorwaarden van je verzekering controleren zorgt ervoor dat je voor jouw motor verzekeren met zekerheid niets aan het toeval over zal laten.

Stap 5: Onderzoek of je mogelijks nog extra kan besparen

De kans is zeer groot dat je motor verzekeren niet het enige is waarvoor je al ooit een beroep hebt gedaan op de diensten van een verzekeraar. Mogelijks beschik je reeds over een eigen woning of heb je bijvoorbeeld al een inboedelverzekering afgesloten. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat je reeds een aansprakelijkheidsverzekering of eender welke andere verzekering hebt afgesloten. Hoe dan ook, wanneer dit het geval is kan het mogelijks interessant zijn om ervoor te kiezen om al deze verzekeringen te laten bundelen. Niet alleen is dit praktisch interessant omdat je kan rekenen op minder administratie, daarnaast is het eveneens zo dat je op deze manier kan besparen.

Door verschillende verzekeringen te bundelen in één pakket bij dezelfde verzekeraar spreekt het voor zich dat je al eens kan rekenen op een bepaalde, aantrekkelijke korting. Deze korting wordt toegekend omdat je als houder van verschillende verzekeringen uiteraard een belangrijkere klant bent geworden. Wil je dus met andere woorden extra kunnen besparen op je motor verzekeren zonder dat je in ruil daarvoor bepaalde dekkingen moet laten varen? Dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om al je verzekeringen te bundelen in één enkel verzekeringspakket.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.