Hoe kan objectbeveiliging jou helpen?

Wil je met een gerust hart je personeel ook ’s nachts aan het werk zetten, de deur van je pand kunnen dichttrekken of je auto parkeren? Als je een bedrijf hebt, maar ook als particulier kun je veel baat hebben bij objectbeveiliging. Je bedrijfsterrein, kantoor, woning of wagenpark kan optimaal beschermd worden tegen schade die wordt aangericht door onbevoegden of indringers. Zeker in kantoorpanden, zorginstellingen, winkels of overheidsgebouwen waar het dagelijks een intens komen en gaan van veel mensen is. Je kunt je organisatie dus beter behoeden voor risico’s van binnenuit en van buitenaf. Er zijn veel goed geschoolde objectbeveiligers die je object of pand professioneel en permanent kunnen beveiligen.

Wat is objectbeveiliging?

Onder objectbeveiliging vallen alle diensten die met receptie, portier werk en beveiliging te maken hebben als het om een zeker object gaat. Signalering van onregelmatigheden en regelmatige controlerondes zorgen ervoor dat alle vitale ruimtes voor het object worden gecontroleerd. In deze rondes wordt gelet op alle dingen die de betreffende organisatie schade kan toebrengen. Onregelmatigheden die vaak klein beginnen kunnen zo aan het begin al worden aangepakt. Verder behoren sleutelbeheer, toegangscontrole, het telefoon beantwoorden, en het registreren en ontvangen van bezoekers tot objectbeveiliging.

Diensten van een objectbeveiliger

Objectbeveiligers zijn getraind om verschillende functies uit te oefenen. Denk dan aan toegangscontrole en receptiediensten. Je wilt als bedrijf natuurlijk gasten die niet welkom zijn buiten de deur houden. Objectbeveiligers zullen zoveel mogelijk vriendelijk ontvangen waar het kan en dit combineren met streng toezicht. Ook controle op en beveiliging van de bezoekersregistratie is hun taak. Daarnaast behoren sluit- en brandrondes tot het takenpakket van de objectbeveiliger. Als alle medewerkers het pand hebben verlaten, controleert de objectbeveiliger het buitenterrein en het bedrijfspand. Er wordt gecontroleerd of alle deuren en ramen zijn gesloten, hij schakelt de verlichting uit, voorkomt gevaarlijke situaties voor bijvoorbeeld brand en stelt alarmen in.

Alarmopvolging, controlerondes en collectieve beveiliging

Ook alarmopvolging is natuurlijk erg belangrijk. Objectbeveiligers zorgen dat ze binnen een mum van tijd op locatie aanwezig zijn en passende handelingen toepassen. Jij en je medewerkers kunnen zo rustig doorslapen. Controlerondes voorkomen dat onveilige situaties uit de hand lopen. Situaties die een gevaar kunnen gaan vormen worden op tijd gesignaleerd tijdens regelmatige en onregelmatige controlerondes. Collectieve beveiliging is dé manier om kantoorgebouwen en bedrijven in de gaten te houden. Vooral verdachte personen, situaties, voertuigen en overige onregelmatigheden worden zo op tijd gesignaleerd.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.